Ana Sayfa Yazarlar 10.06.2024 657 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

MUSTAFA VELİ ZAMANI

Bugün; sevgili Mustafa Veli’nin ölümünün 6. yıldönümü…Kendisini saygı ve sevgiyle anıyorum… Toplam 16 yıl boyunca,  (1991-2006) yılları arasında Kuşadası Son Haber ve Aktüel Ada Gazetelerinin sürekli köşe yazarlığını yapmış, şiir kitabı Aramızda Ege Bile Yok ile edebiyatçı yanını ortaya koymuş, tiyatrocu kimliği ile onlarca gence önderlik etmiş, Kuşadası’nda Halk Oyunlarını o kadar yürekten sevmiş ki, dernek kurma noktasına getirmiş, radyo programlarına renk katmış, sinema filmlerinde rol almış, çok yönlü bir sanatçıdır; Mustafa Veli.

Ancak Mustafa Veli’nin ülke genelinde tanınırlığının düşük oranda kalması da bizim suçumuz...Onu yeterince anlamadığımızı ve anlatamadığımızı düşünüyorum… Anma etkinliklerinin bir bölümüne katıldım, buralarda Mustafa Veli’nin şiirleri okunuyor; ancak o çok iyi bir hikaye yazarı olabilirdi. Keza bize gönderdiği yazıların tamamı bir hikaye formatındaydı..16 yıl bir yazarı köşe yazarı olarak ağırlamak o kadar sık rastlanır bir durum olmasa gerek.. Ancak, bizdeki Mustafa Veli, daha sonra da üzerine çok şey kattı ve kendisini geliştirdi. Yerel Tarih Dergisinde ve Demokrat Kuşadası gazetelerinde de yazma serüvenini sürdürdü..

Bana da neden köşe yazmadığımı sorardı.. Bir dönem tamamen bıraktığım köşem için üzülürdü…Bense bu boşluğu Mustafa Veli ile doldurduğumu düşünür, üzülmezdim. Beni temsili mükemmeldi.. Ben ekonomisini öne aldığım gazeteme; kağıt almanın, kalıp ve işçilik maliyetleri ile uğraşmanın ne demek olduğunu ona hiç anlatmadım. Canını sıkmak istemedim…Gazetelerin arkasında böyle hikayeler yatar… Aynı şey Cumhuriyet, Milliyet yazarları için de geçerlidir…Yazarların gazetelerin mutfağını bilmeleri gerekmez…Şimdi daha az ekonomik kaygıyla yazmanın keyfini çıkarıyorum, Mustafa Veli ile dostluğumuz çok özel sırlarımıza kadar derindi..  Hiç görüşmesek de anlaşırdık..

Şimdi de hiç görüşmüyoruz ama çok iyi anlaşıyoruz.

Bazen dirilerle anlaşmak, ölülerle anlaşmaktan daha zor..

Özetle söylemem gerekirse, Mustafa Veli’yi Kuşadası yeterince anlamadı..

Bu nedenle de tanınmıyor… Çok az bir arkadaş grubunun aile meclisinde konuşuluyor.

Başka bir şeyler yapıp, Mustafa Veli’yi anlatmanın tam zamanı. Ben önerilere açığım..

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil