Ana Sayfa Yazarlar 9.07.2024 1056 Görüntüleme

Aktüel Ada Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

TUİK’E GÖRE 36 TL’YE MUAYENE OLUNAN UZMAN DOKTOR!

TUİK enflasyon verilerini girerken, baz aldığı fiyatlar açıklandı. Uzun süredir bilinmeyen bu fiyatlar gün yüzüne çıkınca neden bu durumda olduğumuzun adeta belgesi ortaya konmuş oldu. Açıklanan Tüik verilerine göre ;

✓Uzman doktor muayenesi 34 lira.

✓Yurt ücreti 457 lira.

✓Kira 5.845 lira.

✓Beyaz peynir 147 lira.

✓Yumurta 2.5 lira.

TUİK’ten öncelikle ricam 34 lira muayene ücreti olan uzman doktorun veya 123₺ zeytinyağı satan esnafın telefon numaralarını halkla paylaşır mısınız? Biz halk olarak hizmeti oradan almak istiyoruz. 5.644 liraya kiraya ev de fena olmaz yani..

Bu şekilde ülke gerçekliğiyle örtüşmeyen veriler üzerinden (mb, tüik, hazine, maliye ) program uygulayıp vatandaşın cebine sürekli göz dikerek ekonomi nasıl düzelebilir? Alım gücümüz ve refah bu riyakarlık ile nasıl sağlanacak? Zaten paramızın hiç bir alım gücü kalmadı. Ancak beklentimiz şu kötü ortama rağmen bugünlerin daha iyi günler olduğu yönünde..

Nobel Ödüllü Ekonomist Milton Friedman: “Enflasyon, hükümetlerin borçlarını ödemek için kullandığı harika bir vergi yöntemidir.” Biz de ülkece yaptığımız seçimlerin bedelini ödüyoruz ve görünen o ki bu bedeller ödenmeye katlanarak devam edecek..

.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KUŞADASI’NDA CHP FARKI

KUŞADASI’NDA CHP FARKI

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil