Ana Sayfa Yazarlar 7.08.2024 579 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

KUŞADASI’NIN GÜNDEMİ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, dün EKOL TV’deydi.

Başkan Günel, gündemle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

SGK borçlarının tahsili ile ilgili soruya yanıt veren Ömer Günel, İller Bankasından belediyemize gelen 12 milyon TL, bizim belediyedeki mevcut personele maaş ödemelerimiz 42 milyon civarında…Arada kalan 30 milyonu biz karşılamaktayız. SGK borçlarından dolayı mevduatlarımıza haciz gelirse, maaş ödeyemez hale gelebiliriz, şeklinde konuştu.

Dengeli bütçe politikası yürüttüklerinin altını çizen Günel, kamu borçlarımızı yapılandırdık, gereksiz personel almıyoruz, emekli olan personelimizin yerine yeni personel yerleştirmiyoruz, şeklinde konuşarak, tasarruf tedbirleri çerçevesinde bütçe rehabilitasyonuna gittiklerini belirtti.

Sokak hayvanları ile ilgili olarak yürütülen gündem üzerine gelen soruları yanıtlayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yasa belediyelerin bütçesinin en az binde 5’ini sokak hayvanlarına harcamayı zorunlu kılarken, biz 2023 yılında bütçemizin binde 30’unu sokak hayvanlarına harcadık. Mama üretiminden tutun, kedi hastanesine, iki haybulans ve rehabilitasyon merkezine sahibiz, ancak bu da sürdürülebilir bir durum değil. Sahiplendirme için kampanya başlatacağız , bu sorun devletin desteği olmadan çözülemez, ifadelerini kullandı.

2024 yılı Ağustos ayı itibariyle belediye bütçesinin binde 18’ini sokak hayvanları için kullandıklarını belirten Ömer Günel, sokak hayvanlarını yaşatmak istiyoruz, yasalar rasyonel olmalı, yorumunda bulundu.

Bu iki can alıcı sorunun önümüzdeki günlerde Kuşadası’nın gündemi olacağını düşünüyorum.

SGK borcu nedeniyle maaşını alamama riskiyle burun buruna çalışan belediye personeli ve ölümle kalım savaşı arasında gidip gelen sokak hayvanları…

Turizm kenti olan Kuşadası’nda iki ağır gündem maddesinin üstesinden gelmeye çalışan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sesini tüm ülkeye duyurmaya çalışacak.

Bu arada, bölgenin en iyi barınağına sahip Kuşadası’nda ilave olarak Davutlar’da yeni bir barınağın yapılacağının bilgisini de verelim.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil