Ana Sayfa Gündem 3 Eylül 2024 149 Görüntüleme

BEN HAYVANSEVER MİYİM ?

Böceği,sineği öldüren, gökte ki uçan kuşa zevk için ateş eden insan kimdir?
Tavuk, dana, kuzu ve balık’ı beslenmek için kıyan insan kimdir ?
Hayvanlar arasında anlamlar yükleyen, aksesuar olarak köpek gezdiren “bazı” hayvanseverler, hayatlarında hiç böcek, sinek öldürdüler mi mesela ?
Yada hiç köfte, pirzola , balık yediler mi ?
Bazen düşünüyorum da örneğin ben kuzu eti hiç yemem, sakatat asla tüketmem, fakat köfte, tavuk ve balık yiyebilir tüketebilirim. Ve de o hayvanların etlerini tüketerek o canlıların kıyılmasına sebep de olabilirim.
Biz insanlar özde neyiz, gerçekten hayvan sever mi? Yoksa bencil duygu ve egolarımızı besleyen ve özellikle köpeklere daha çok mu anlamlar yükleyen varlıklarız ?
Biz insanlar gökte ki uçan kuşa, kırda koşan tavşana, suda yüzen balığa zevk için yada beslenmek olsun diye kıyarken, bugün köpeklere sahip çıktığımız kadar diğer masum canlılara yürekten sahip çıkıyor muyuz?
Maalesef çıkmıyoruz. Çünkü gökteki kuşa, kırda ki koşan tavşana, suda ki yüzen balığa tasma takıp sokak sokak dolaştırmıyor, egomuzu beslemiyoruz.
O sebep de hayvanseverliğimizi yalnız köpek ve kedi de gösteriyoruz.
Oysa hayvan severlik yalnız köpek yada kedi değil, bir bütün dahilinde olması gerektiğidir. Tüm hayvanları ayırımsız sevmek sahip çıkmaktır.
Öyleyse “ben” “sen” hakiki kalp’ten hayvan sever miyiz ?
Zihni Gaymalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil