Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, İletişim 15 Ekim 2024 101 Görüntüleme

EĞİTİM-SEN VE VELİ DER’DEN KUŞADASI’NDA ÖSYM SINAVI YAPILSIN KAMPANYASI

Kuşadası’nda ÖSYM sınavı yapılmasına ilişkin kampanyanın dilekçesi şöyle:

 

ÖSYM Başkanlığının belirlediği YKS sınav merkezleri doğrultusunda ilçemizde bulunan öğrenciler en yakın sınav merkezi olarak Söke ilçesinde sınava girebilmektedir. Kuşadası ilçesinin nüfusunun ve öğrenci sayısının çok az olduğu ve Kuşadası’nda Yüksek Öğretim Kurumu ve ÖSYM bürosunun bulunmadığı dönemlerden kalan bu karar günümüzde geçerliliğini yitirmiştir.
Son 15 yılda en hızlı nüfus artışı yaşayan ilçelerden biri olan Kuşadası’nda her yıl binlerce öğrenci öğretmen ve veli YKS’ye katılmak amacı ile turizm sezonunun yoğun olduğu haziran ayında cumartesi ve pazar günü olmak üzere iki gün Söke ilçesine taşınmaktadır. Trafiğin olağan olarak yoğun olduğu bu dönemde binlerce kişinin ekstradan oluşturduğu yoğunluk nedeni ile sınava girişte gecikmeler yaşanabilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda hava koşullarında yaşanan olumsuzluk bu trafik yoğunluğu ile birleşince sınava yetişemeyen öğrenciler olmuş ve mağduriyetler oluşmuştu.
Söke ilçesindeki sınav merkezleri bu kadar öğrenciye yetmediği için ilkokullarda sınav merkezi olarak kullanılmakta ve Üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimizin bir kısmı bedenen kendilerine hiç uygun olmayan ilkokul öğrencilerinin sıralarında sınava girmek zorunda kalmaktadır. Bu durum ne yazık ki fırsat eşitsizliği yaratmaktadır.
Sınav salonlarında görevli gözetmen ve salon başkanı bulunması konusu da bu duruma paralel olarak gelişmektedir. Söke’de bulunan personelin talebe karşılık verememesi , Kuşadası’ndan görev almak isteyen öğretmenlerin ise yol masrafı ve zaman kaybı nedeni ile (sınav ücertlerinin düşük olması) görev almak istememeleri sınav da görevli bulunmasını zorlaştırmakta bazı salonlarda tek gözetmenle sınav yapılmaktadır.
Sonuç olarak binlerce öğrenci veli ve öğretmenin Kuşadası’ndan Söke’ye taşınması maddi ve manevi anlamda hem ülkemize hem bireylere ciddi bir yük olmaktadır. Kuşadası ilçesinde Adnan Menderes Üniversitesi’ne bağlı Turizm Fakültesi ve Devlet Konservatuarı gibi bölümler bulunmakta ve ilçemiz imkanları YKS’nin burada yapılmasına olanak sağlamaktadır. Tüm belirttiğimiz hususlar göz önüne alınarak sınav merkezlerinin güncellenmesi ve 2025 yılı YKS sınav merkezleri arasına Kuşadası’nın da alınmasını talep eder, gereğini bilgilerinize arz ederiz.

EĞİTİM SEN KUŞADASI TEMSİLCİLİĞİ VE VELİ DER.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil