Ana Sayfa Yazarlar 15.10.2024 176 Görüntüleme

Şair , Yazar

KUAKMER’ ler çoğalmalı.

Sanatsal, kültürel, yazınsal üretkenlik ve çalışmalar toplumun ruhsal ve düşünsel gelişiminin temelini oluşturur. Bilişsel becerinin gelişmesi, örgün işbirliği bilincinin oluşumu, insana ait tüm duyguların oluşup pekişmesi de ha keza bu çaba ve üretkenliklerin doğrudan ürünü ve sonucudur. Edebiyata, sanatsal ve kültürel çalışmalara olan ilginin düzeyi bir toplumun düşünsel ve ruhsal gelişmişlik düzeyi ile paraleldir ve eş orantılıdır. Dilin gelişiminden, bilimsel bilginin yaygınlaşmasına kadar geniş yelpazede edebiyat, sanat ve kültürel aktivitelerin oynadığı rolün altını kalınca çizmek gerekir.

Sanatsal, kültürel ve yazınsal çabaların olmadığı ya da az olduğu toplumlarda toplumun ruhsal ve düşünsel dünyasının çorak ve kurak olacağı da rahatlıkla söylenebilir. Toplumun gelişimi, etik olanın özümsenmesi, empati yeteneğinin gelişimi, vicdan ve merhamet ölçü ve duygularının gelişimi, muhakeme ve muhasebe edebilme gücünün oluşumu, sevgi ve saygının bilince çıkarılabilmesi, aşkın, sevdanın, romantik kişiliğin gerçek anlamda yaşanabilmesi ve gerçekleşmesi de ha keza sanatsal çaba ve üretkenliklerin varlığına bağlıdır.

Kuşadası’nda kuşkusuz pek çok dernek-sosyal kurum bu kapsamda çalışmalar yapmakta, toplumun aydınlanması, gelişimi ve kaynaşması için önemli rol oynamaktadır.

Hepsi de değerlidir. Ben KUAKMER’ i ele alarak aslında KUAKMER özgülünde tüm diğer sanat- kültür kurumlarını da ifade ediyor ve bu yazıyı onlara da atfediyorum. KUAKMER’ in resimden, şiire, edebiyattan, seramik sanatına, heykeltraşlıktan kitap pazarına, fotoğraf sanatından yogaya kadar akla gelebilecek pek çok (düşünsel, ruhsal ve bedensel gelişime katkı yapan) aktiviteler ile toplumun gelişimine çok önemli katkı yaptığını görmek oldukça sevindiricidir. KUAKMER’e emek katan herkesi kutlarken bu bağlamda ne kadar teşekkür etsek azdır. Toplumumuzun daha fazla KUAKMER’ lere ihtiyacı vardır.. Tüm kasabalarda ve ülkedeki her yerleşkede KUAKMER misyonunu üstlenecek kültürel kurumlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. KUAKMER ‘ler çoğalmalı.

Doğan Karaağaç

15 Ekim 2024

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

HİÇ YAZILMAMIŞI YAZMAK

HİÇ YAZILMAMIŞI YAZMAK

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil