Ana Sayfa Yazarlar 24.06.2024 681 Görüntüleme

Aktüel Ada sahibi , Gazeteci , Yazar

BİZ HALKIZ

Kurban Bayramının bende kalan iki fotoğrafı var….

Trafik kazasında kaybettiğimiz iki çocuğumuzun üzücü fotoğrafları…

Turgut Özal Bulvarındaki kazada bir çocuğumuzu değil, ne yazık ki iki çocuğumuzu kaybettik.

Allah ikisine de rahmet eylesin, ancak ben dualarla yetinecek bir karakterde değilim.

Acılarımı abartırım, bazılarına göre çabuk tepki veririm.

Benim de bu türden kusurum var, farkındayım..

Ancak bu iki çocuğumuzun ölümünü de lütfen abartalım...Kazada kimin kusurlu olduğu elbette önemli ama o da kusurunu ağır ödedi…Arkasında o da yaşlı gözleriyle hayata bakan anne, baba bıraktı…

Bir süredir trafiğe yaya olarak çıkışlarımda kafam çok karışıyordu…

Bu karışıklığın nedeni benim yaşlı beynim mi, yoksa trafikte var olan kaos mu, bilemiyordum?

Doğrusu ya, kaza ile birlikte gelen yorumlara bakınca benim yaşlı beynimin daha az kusurlu olduğunu gördüm…Herkes trafikteki kaostan şikayetçi, özellikle de motosikletli araçlardan…Yaya olarak kaldırımda rahat yürüyemiyoruz.

Araçla seyahat ederken de şunu görüyorum; motosikletli araçlar, otomobillere çok yanaşıyor, neredeyse sıfıra sıfır...Otomobil ani bir manevra yapacak olsa, ilk kaybedilecek kişi motosikletli sürücü olur.

Canlarına değer vermiyorlar, başkasının güvenliğini de tehlikeye atıyorlar.

Motosiklet ehliyeti verenlerin bu eğitimleri vermediği düşünülürse, ilk suçlu Sürücü Kursları gibi. Eğer eğitim veriliyorsa, demek ki başarısız…Trafikte denetimler kask takılması yönünde, hız  kontrolleri şehir içinde yapılmıyor. Kasis sayısı oldukça az…Emniyet bu konuya çok kafa yormalı..

Buradan şunu da eklemeliyim…Kuşadası’nda haberi değerli görüp, girmeyen, yayınlamayan arkadaşlarımız Özlem Çerçioğlu ve Ömer Günel fotoğraflarına odaklandı...Her iki başkanın fotoğrafı üzerinden akademik tez yazanlar oldu….Oysa onlar siyasetçi, unutmamak lazım…Bugün darılırlar, yarın bizden daha iyi olurlar. Biz halk olarak daha fazla sorumluluk almalı, onları kendi acılı fotoğraflarımıza bakmaya davet etmeliyiz.

Bu bayram iki çocuğumuzu kaybettik…Ama ders alınacak çok büyük fotoğraflardı..

Umarım ders alırız…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

AURORA ve KUŞADASI

AURORA ve KUŞADASI

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil