Ana Sayfa Yazarlar 25.08.2023 367 Görüntüleme

Diyanet İşleri Başarı Kriteri

Bir ülkede diyanet işlerinin gerekliliği ya da başarı kriteri hiç tartışılır ya da tartışıldı mı diye her zaman merak etmişimdir Diyanet İşlerinin asıl görevi nedir ya da devletin dini mi olur…. Olursa ne olur….

Diyanet İşleri Başkanı ‘nın açıklamasını okuduğumda tüm sorularımın cevap bulduğunu anladım. Açıklamanın özeti kısaca şu.. Diyanet İşleri Başkanı, ülkemizde son zamanlarda ateist ve deist sayısında muazzam artış olduğunu beyan ediyor.

Şimdi kurumun icraatlardan ve tutumundan bahsederek konuyu açalım.

Cumhurbaşkanı ‘nın iddiası ina göre Diyanet işleri makam aracı fiyatı 1 şubat 2023 e göre 320 bin TL olarak açıklanmış olup, aracın o günkü fiyatı 1 milyon TL den fazlaydı. Şu an 2 milyon TL yi aşmıştır. Ortada devletin başından gelen bilgi, gerçek ile mukayesesi ve vergilerimiz ile alınan aracın sunduğu itibar ve sefa kaygısı var.

Diyanet Akademi Başkanı ‘nın emekli ikramiyesi 880 bin TL olup, emekli maaşı 35 bin TL dir. Büyükşehir emekli müftü maaşı 22 bin TL dır. Farkındaysanız bunlar “” Emekli maaşı “”. En düşük imam maaşı 28 bin TL dir Çalışan eğitimci ve sağlıkçı ortalama maaşı güncel 23 bin TL bandında dır. Asgari ücret 11 bin TL., Yoksulluk sınırı yaklaşık 40 bin TL. Bağkur emekli maaşı 8 bin TL,, Öğretmen emekli maaşı 11 bin TL dir.. Fukara edebiyatına devam etmek ise bu rakamların bonusudur…

Televizyonlarda halka kıt kanaat geçinmeye ikna çabasında olan din erbapları ve yandaş yorumcuların aylık gelirleri 200 bin TL üzerindedir.

Fakir fukaralığı öven Diyanet üst düzey yetkililerin devlet bütçesinden harcanarak zırhlı Mercedes ya da TOGG makam araçlarıyla hatta ,özel uçaklar eşliğinde eşleri ile birlikte “” iş seyahate “” çıktıklarını basından herkes okumuştur. Çünkü yanlı basın bile bunu saklayamamıştı.

Örnekler çoğaltılabilir……

Bu kadar politize edilen, itibarsızlaştırılan, gençlerin saygı ve güvenini zedeleyen bir tavır söz konusu ise ateist ve deist sayısının artması gerçekten rastlantı mı olur. Muhtemelen genç nesil, dini temsil edenlerin söylemlerine ile yaptıklarına, devletin bütçesini kullanma şekillerine, sürdükleri hayat ile önerdikleri hayatlara bakarak dinden soğuyor ve inançlarını kaybediyorlar…

Bir Diyanet İşleri başarısı kriteri konabiliyor ise, din ile ilgili yanlış söylemler, halka fakirliği överek sefa sürmek ve akla, vicdana uzak tutumların açtığı hasarlara bakarak başarısızlık için gerekli her şey çok net ortada değil mi…

Acaba neden gençlerin inancı değişiyor diye yapılan açıklama sanırım lugaten cevize olmuş.

Not / verilen tüm rakam ve bilgiler Google aramalarında herkesin ulaşabileceği güncel be gerçek bilgilerdir. Bilgi paylaşımı ulaşılabilir olduğu için başka kaynaktan alınmamıştır…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

DÜNYA SU GÜNÜ

DÜNYA SU GÜNÜ

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil